طراحان گرافیک چقدر درآمد دارند
گرافیک یک رشته هنری پردرآمد است که طرفداران زیادی دارد. در ایران گرافیستهای زیادی وجود دارند که به صورت فریلنسری فعالیت کرده و درآمدهای بسیار بالایی کسب میکنند. کسب درآمد از این رشته، بسیار هیجانانگیز است زیرا با داشتن کمی مهارت و خلاقیت، میتوان درآمدزایی کرد.
میزان درآمد طراحان گرافیک بستگی به نوع فعالیت (کارمندی یا فریلنسری) و نوع پروژهها دارد. گرافیستها بسته به توانایی، دانش فنی و میزان تخصص خود میتوانند از کارفرما حقوق دریافت کنند.
امروزه با وجود صنعتی شدن و خودکارسازی کارها، هیچ اتوماسیونی نتوانسته است از اهمیت کار یک گرافیست بکاهد. اگر بخواهیم تعیین کنیم که کدام صنایع یا کسب و کارها به طراح گرافیک نیاز دارند، باید تقریبا تمام بازار را نام ببریم زیرا دایره علوم طراحی گرافیک بسیار گسترده بوده و تمام مشاغل فیزیکی و اینترنتی را شامل میشود. برای مثال میتوان به چاپخانهها و کانونهای تبلیغاتی، ارگانهای دولتی مانند بانک و صدا و سیما، آژانسهای مسافرتی و … اشاره کرد.
درآمد طراح گرافیست فریلنسر
فریلنسری به معنای دورکاری و انجام پروژه بدون حضور شخص در شرکت است. فریلنسری مزایای بسیاری دارد؛ از جمله اینکه صاحبکار، خود شما هستید، زمان بیشتری برای انجام کارها دارید و محل انجام پروژه را خودتان تعیین میکنید. همچنین در این روش کار شرکت واسطهای وجود ندارد بنابراین صد درصد درآمد را به طور مستقیم از کارفرما دریافت خواهید کرد.
امروزه در سراسر جهان به دلیل مزایایی که عنوان شد، درآمد طراحان گرافیک فریلنسر بهتر از کارمندانی است که در یک شرکت گرافیکی مشغول به کار هستند. اما این نکته نیز حائز اهمیت است که فریلنسرها ثبات کاری ندارند، یعنی ممکن است نتوانند رضایت مشتریان را به دست آورند و چندین ماه بیکار بمانند.
از آنجا که فریلنسرها بسته به تواناییها و تخصص خود، کارهایشان را قیمتگذاری میکنند، آمار دقیقی از درآمد آنها در دسترس نیست. اما با توجه به درآمد طراحانی که در این زمینه شاخص هستند، میتوان گفت که حداقل درآمد طراحان گرافیک در ایران به صورت فریلنسری ۲ میلیون تا ۵۰ میلیون در ماه میباشد.
در نهایت این شمایید که درآمد فریلنسری خود را تعیین میکنید، بنابراین خوب است که تخصص و دانش خود را افزایش دهید تا بتوانید به حداکثر درآمد برسید.
درآمد طراح گرافیک در ایران
درآمد طراحان گرافیک در ایران با توجه به فرصتهای شغلی بسیاری که برای این افراد وجود دارد، رو به بهبود میباشد. با توجه به اهمیت روزافزون بازاریابی و توجه ویژه سازمانها به این حوزه و همچنین توسعه حوزههای تصویرسازی و طراحی لوگو جلد کتاب، بستهبندی محصولات، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و …، بازار کار مناسبی برای گرافیستها در ایران فراهم شده است.
مانند هر شغل دیگری در ایران، برای شغل طراحی گرافیک نیز میانگین درآمد مشخصی تعیین نمیشود و آمار دقیقی در دسترس نیست، اما با کمی پرس و جو میتوان آمار کلی به دست آورد. به طور کلی درآمد یک طراح گرافیک در ایران از ۱ تا ۸ میلیون تومان متغیر است. این درآمد با توجه به خود کارمند یا فریلنسر و میزان تخصص او تعیین میشود. برای مثال، درآمد یک کارگردان هنری (Creative Director) یعنی کسی که بر فعالیتهای گرافیستهای زیردست خود نظارت میکند، مبلغی حدود ۸ تا ۱۲ میلیون تومان میباشد که در برخی مواقع بسته به کیفیت کاری طراحان، به ۲۰ میلیون تومان نیز میرسد.
در ادامه به انواع زیرشاخههای طراحی گرافیک و درآمد حاصل از آنها خواهیم پرداخت.
طراحی لوگو
تعرفه طراحی لوگو : ۹ میلیون تومان
اگر میخواهید طراحی لوگو را به صورت حرفه ای یاد بگیرید به پکیج صفر تا صد طراحی لوگو ما سر بزنید
طراحی اینفوگرافیک (اطلاعرسانی)
اینفوگرافیک به تصویری گفته میشود که در آن اطلاعات به صورت نوشتاری و گرافیکی باهم عجین شده باشند. برای مثال میتوان به چارتها، آیکونها یا وکتورهایی که با هدف سادهسازی مفاهیم پیچیده ایجاد شدهاند، اشاره کرد.
- ساخت اینفوگرافیک شامل ساختار کلی و طراحی اطلاعات جامع ترکیبی به صورت تصویری-نموداری تا ۵ مورد، حدود ۵ میلیون تومان درآمد دارد.
طراحی صفحات وب و اپلیکیشن
- تعرفه طراحی UI یا رابط گرافیکی وب سایت پویا: ۱۰ میلیون تومان
- تعرفه طراحی UI در اپلیکیشنها: ۱۰ میلیون تومان
- تعرفه بهینهسازی و طراحی واکنشگرا وب سایت، برای هر الگو: ۳ میلیون تومان
طراحی بروشور
بروشور مجموعهای از اطلاعات است که در دو یا چند ورق کاغذ، برای ارائه توضیحات درباره یک شرکت، محصول یا خدمات طراحی میشود.
- تعرفه طراحی بروشورهای تکبرگ دو رو (تا ۳ برگ): ۲ میلیون تومان
- تعرفی طراحی جلد بروشور (پشت و رو): ۲ میلیون تومان
- تعرفه طراحی بروشور تا ۸ صفحه: هر صفحه ۵۰۰ هزار تومان
- تعرفه طراحی بروشور بیشتر از ۸ صفحه: هر صفحه ۳۰۰ هزار تومان
- تعرفه طراحی منوی رستوران تا ۶ صفحه: ۳ میلیون تومان
گرافیک تبلیغات
- تعرفه طراحی یک پارچه بدنه اتوبوس: ۵ میلیون تومان
- تعرفه طراحی تبلیغات محیطی مانند بیلبورد، عرشه پلها و سایر موارد: ۴ میلیون تومان
- تعرفه طراحی آگهی برای شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام و سایر موارد): ۸۰۰ هزار تومان
جمعبندی
طراحی گرافیک رشته به نسبت پردرآمدی است، اما درآمدی که شما به عنوان گرافیست کسب خواهید کرد تا حد زیادی به میزان تخصص و دانشتان بستگی دارد. در این مقاله درآمد حوزههای مختلف طراحی گرافیک را بررسی کردیم تا بتوانید با کمک این راهنما، درباره آینده شغلی خود بهتر تصمیم بگیرید.
برای دیدن آموزش های بیشتر به اینستاگرام ماسر بزنید