۳ مورد از بهترین نرمافزارهای طراحی و گرافیک
طراحی گرافیک یکی از مشاغل جذاب و خلاقانه است که نیازمند مهارتهای مختلفی میباشد. یکی از مهمترین مهارتهایی که طراحان گرافیک به آن نیاز دارند، توانایی کار با ابزارها و نرمافزارهای حرفهای و کاربردی طراحی است. احتمالا شما نیز در مورد نرمافزار فتوشاپ و اهمیت آن در طراحی گرافیک اطلاع دارید، اما در مورد سایر نرمافزارها چقدر میدانید؟
در این مقاله قصد داریم ۳ مورد از بهترین نرمافزارهای طراحی و گرافیک را به شما معرفی کنیم که آشنایی با آنها شما را به یک گرافیست حرفهای تبدیل خواهد کرد.
نرمافزارهای طراحی گرافیک شرکت ادوبی
اگر کوچکترین آشنایی با نرمافزارهای طراحی داشته باشید، احتمالا نام ادوبی به گوشتان خورده است. ادوبی که در ایران با نام اداب هم شناخته میشود، یک شرکت آمریکایی سازنده نرمافزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در حوزه تولید نرمافزارهای طراحی و گرافیک میباشد. بسیاری از نرمافزارهای گرافیکی کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته میشوند. از آنجا که شناختن این نرمافزارها برای هر طراح گرافیک حیاتی است، لیست را با معرفی آنها شروع میکنیم:
۱- ادوبی ایلاستریتور (Adobe Illustrator)
نرمافزار ادوبی ایلاستریتور در ژانویه سال ۱۹۸۷ برای کامپیوترهای اپل عرضه شد. این نرمافزار یکی از اصلیترین نرمافزارهای طراحی و گرافیک در دنیا محسوب میشود. ایلاستریتور که از زمان تولیدش ۳۴ سال میگذرد، دائما در حال تغییر و آپدیت شدن بوده و هر چند ماه یکبار نسخه آپدیتشده آن به بازار عرضه میشود.
ایلاستریتور اولین و مهمترین نرمافزار مورد استفاده طراحان گرافیک میباشد و هر گرافیستی باید کار با آن را یاد بگیرد. این نرمافزار بیشتر از هر چیزی برای ادیت تصاویر وکتور به کار میرود و با آن میتوان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، کارت ویزیت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژهای که ایلاستریتور در اختیار طراحان قرار میدهد، از نقاط قوت آن به شمار میروند. معایب آن نیز عبارتند از فرایند یادگیری نسبتا طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال میکند. دیگر مزایا و معایب این نرمافزار به شرح زیر هستند:
مزایای نرمافزار ایلاستریتور
- امکان تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور
- طراحی تصاویر دوبعدی و سهبعدی
- حفظ کیفیت تصاویر در سایزهای مختلف
- به دلیل برداری بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر مناسب است.
- امکان ایجاد چندین صفحه یا آرتبورد به صورت همزمان
معایب نرمافزار ایلاستریتور
- عدم پشتیبانی از طرحهای انیمیشنی
۲- برنامه ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)
نرمافزار ادوبی فتوشاپ نیز یکی از اصلیترین و مهمترین نرمافزارهای طراحی و گرافیک به شمار میرود و آشنایی و تسلط بر آن، یکی از شرایط لازم جهت استخدام گرافیستها حساب میشود. همه ما تصاویر و طراحیهای زیبا و باکیفیتی که با این نرمافزار کاربردی تهیه میشوند را دیدهایم. در حال حاضر فتوشاپ یکی از محبوبترین نرمافزارهای طراحی بوده و توسط میلیونها گرافیست در سراسر دنیا برای طراحی بنر، پوستر تبلیغاتی و هنری، طراحی وب سایت یا لوگو و … استفاده میشود.
فتوشاپ نیز پس از مدت کوتاهی بعد از ایلاستریتور، در سال ۱۹۹۰ برای کامپیوترهای اپل ساخته شد، اما بعدها نسخه ویندوز آن نیز در اختیار طراحان قرار گرفت. در ادامه امکانات کاربردی، مزایا و معایب این نرمافزار را باهم بررسی میکنیم.
امکانات کاربردی فتوشاپ
- کراپ یا قیچی کردن عکس، چرخاندن یا Rotate کردن آن
- پاک کردن هرگونه نقطه و لکه از عکس
- کنترل و افزایش یا کاهش رنگهای تصاویر
- امکان افزودن یا انتخاب فیلتر برای عکس
مزایای فتوشاپ
- محیط کاربرپسند
- امکان طراحی سهبعدی
- ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن
- دارای نسخه موبایل (با امکانات کمتر)
معایب فتوشاپ
- سنگین بودن برنامه و اشغال فضای زیاد در حافظه و رم
- به دلیل پیکسلی بودن، برای طراحی لوگو یا کاراکتر چندان مناسب نمیباشد.
برای آموختن فتوشاپ در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید پکیج آموزش فتوشاپ در سه سوت را مشاهده کنید !!
۳- نرمافزار کورل دراو (CorelDRAW)
کورل دراو که کورل نیز نامیده میشود، یکی دیگر از نرمافزارهای طراحی و گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده میشود تا ویرایش و ادیت تصاویر. این برنامه ابتدا برای ویندوز ساخته شد، اما نسخه مک آن نیز به بازار آمده است. گرافیستها با کمک برنامه کورل میتوانند تصاویر وکتور هنری و خلاقانهای طراحی کنند، هرچند امکان استفاده از گرافیک برداری و پیکسی نیز در آن وجود دارد. این نرمافزار در زمینههای مختلفی مانند طراحی لوگو، طراحی وبسایت یا پروژههای چاپ قابل استفاده است.
مزایای کورل
- روند یادگیری سریع
- پشتیبانی از فونتهای فارسی
- پشتیبانی از گرافیک برداری و وکتور
- پشتیبانی از انواع فرمتهای تصویری
سایر نرمافزارهای طراحی و گرافیک کاربردی
از دیگر نرمافزارهایی که خوب است به عنوان یک گرافیست بلد باشید و از آنها استفاده کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نرمافزار ادوبی ایندیزاین (Adobe InDesign)
- نرمافزار طراحی گیمپ (GIMP)
- نرمافزار طراحی کانوا (Canva)
- نرمافزار اسکچ (Sketch)
- نرمافزار افینیتی دیزاینر (Affinity Designer)
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی برخی از مهمترین و کاربردیترین نرمافزارهای گرافیک و طراحی پرداختیم. بازار کار این رشته بسیار وسیع و گسترده است و در هر حوزهای مشغول به کار شوید، به برخی از نرمافزارها نیاز خواهید داشت. از آنجا که تسلط بر هر یک از این برنامهها در روند استخدام گرافیست اهمیت زیادی دارد، حتما هنگام رزومهنویسی سطح آشنایی و میزان تسلط بر آنها را در رزومه کاری خود قید نمایید.
برای آموزش ها و مطالب بیشتر به اینستاگرام ما سر بزنید !